Group: User Level: Support Officer Posts: 113 Joined: 5/20/2006 IP-Address: saved
Vývojári zo spoločnosti Blizzard zrejme v čase vývoja World of Warcraft nepoznali známy vtip o pretečení bankového účtu Billa Gatesa, keď podľa dostupných informácií stanovili na interné počítadlo peňazí nedostatočnú internú reprezentáciu.
Základnou virtuálnou menou WoW je jedna zlatka. Jedna zlatka sa rovná sto strieborným minciam a jedna strieborná minca sa rovná sto medeným minciam.
Pre virtuálne peniaze na účte bola stanovená podľa dostupných informácií evidentne 32-bitová interná reprezentácia so znamienkom, ktorej maximálna hodnota cca 2.1 miliardy by samozrejme bola vo WoW dostatočná na počítanie zlatiek.
Programátori ale v jednej 32-bitovej premennej zrejme uchovávajú celý stav virtuálnej meny v podobe počtu medených mincí po prepočítaní zlatiek aj strieborných mincí.
Maximom je tak 2 147 483 647 medených mincí, čiže 214 748 zlatiek, 36 strieborných mincí a 47 medených.
Podľa screenshotov a diskusie k pretečeniu stavu účtu neprichádza, množstvo meny je limitované na 214 748 zlatiek, 36 strieborných mincí a 46 medených a pri dosiahnutí tohto počtu WoW nedovolí získať ďalšie. Podľa dostupných informácií sa spoločnosť Blizzard zatiaľ k problému oficiálne nevyjadrila.
este ste s tym nemali problem na ofiku ?kolko uz mate zarobenych prasulov?
ono je to relativne... vzhladom na to ze musis na raidy kupovat materialy (potiony, Elixiri, Flsaky, +stat Jedlo)a pri tzv. progress raidoch kolko krat zaplatis aj 50g za opravu je dost diskutabilne hovorit o nejakom stalom majetku... no myslim ze pod 100 g sa nie vzdy dostanem, kedze jeden Dayly Q ti da 11g a mozes ich urobit 10 denne...
Group: User Level: Member Posts: 20 Joined: 1/30/2007 IP-Address: saved
tak ted uz je 25 daily denne a jak se vsechny udelaji a pak se vse proda tak mam i pres 300g denne ale jenom je treba chit kamos na mojem serveru treba ma 35k goldu a pujcil mi 2k na epick fly mounta :D