Group: User Level: treuer Poster
Posts: 157 Joined: 2/2/2022 IP-Address: saved

| Привіт! Є стиглі сливки з дачі, і шкода, щоб пропали. Думаю їх посушити, але не знаю, чи всі сорти підходять. Можна брати будь-які, чи краще якісь конкретні?
|
Group: User Level: treuer Poster
 Posts: 224 Joined: 10/10/2021 IP-Address: saved

| Привіт! Я сушив різні сливи, і можу сказати: результат сильно залежить від сорту. І на порталі Як? Так! теж акцентують увагу, що перед тим, як приготувати чорнослив https://yaktak.com.ua/yak-zrobiti-chornosliv-vdoma/ , краще вибрати правильні плоди. Найкраще підходять м’ясисті сливи з тонкою шкіркою й щільною м’якоттю. Сливки, які не надто соковиті, краще тримають форму і не розвалюються під час сушіння. Я сушив венгерку і трохи дикорослої — перші вийшли ідеальні, другі — надто кислі й жорсткі. Якщо сливи дуже соковиті — краще спочатку трохи підсушити їх на сонці чи протерти шкірку. Але взагалі головне — не боятися експериментувати. Перший раз завжди «проба пера».
|